Phone:  +385 91 5926685         Email:  damir@hd-gradnja.hr

Što je PCT CHEMIE

logpct


Grupa poduzeća PCT u koju se ubraja daljnjih šest društava, osnovana je 1991. godine.


PCT samostalno je društvo za istraživanja i razvoj, pripojeno američkom koncernu s podružnicama u New Yorku i Los Angelesu, koje djeluje u suradnji sa sveučilištima i istraživačkim institutima na razvoju novih građevinsko-kemijskih proizvoda.


1996. godine izvršena je analiza deficita proizvoda koji se nalaze na tržištu. Nastavno su bili definirani izuzetno ambiciozni ciljevi istraživanja u koja je bila uključena europska mreža visoko kvalificiranih istraživača i kompetentnih partnera kao što su korisnici u građevinarstvu, proizvođači građevinsko-kemijskih proizvoda, profesori i sveučilišta. Portfelj proizvoda grupe PCT obuhvaća između ostalog jedinstvene proizvode za poboljšanje svojstava estriha i za proizvodnju specijalnih cementa, kao i kemijske dodatke za mase za izravnavanje, ljepila za pločice i vapneno-cementne žbuke.


ESTRIH: Na području estriha inovativna grupa proizvoda „Retanol“ omogućava jedinstvene i vrhunske rezultate. „Retanol“ spriječava tipične nedostatke estriha i poboljšava otpornost na pritisak, savojno-vlačnu čvrstoću i površinsku postojanost. Estrih "Retanol" vrlo se lako obrađuje i sigurno omogućava polaganje na estrih već nakon tri dana.


BETON: Kao specijalist za cementne sustave grupa PCT na primjer isporučuje sredstva za proizvodnju specijalnih cemenata koji se konfiguriraju za tankoslojne sustave. Bitne prednosti su primjerice nepromijenjena, visoka i ispitana kvaliteta, niska potrošnja vode i visok stupanj brzog stvrdnjavanja.


SUHI MORT: Kao partner i dobavljač za industriju grupa PCT već godinama je ugledno ime i isporučuje kemijske dodatke, koje proizvodima kao što su mase za izravnavanje, ljepila za pločice i vapneno-cementne žbuke uglednih marki daju njihova izvanredna svojstva.