Phone:  +385 91 5926685         Email:  damir@hd-gradnja.hr

Primjena thermotec izolacije

Thermotec je univerzalan nasip koji se dugi niz godina koristi u raznim aplikacijama. To je idealna baza za sve vrste mokrog i suhog poda. Thermotec nije završni sloj već se na thermotec postavlja estrih ili suha montažna obloga. Vrlo je pogodan za postavu podnog grijanja jer se thermotec izolacijom podloga izravna a pruža se i mogućnost ugradnje u velikim debljinama. Bez dodatnih veziva može se ugraditi do 50 cm debljine u jednom komadu ukupne debljine do 2 metra. Zbog svoje male težine i minimalnog dodatka vode thermotec je također idealan za montažu drvenih podova u starim i novim zgradama.

new-1234

Izolacija potkrovlja.
Za izolaciju potkrovlja koristi se thermotec WD50R. Izolacijski materijal nije potrebno zatvoriti sa gornje strane, kao ni dodatno zaštititi. Može se nanositi direktni kao izolacija iza knaufa.

Izolacija kosog krova.
Za izolaciju kosine u krovu koristi se thermotec WD50R. Visina šupljine između rogova morala bi biti barem 70 mm kako bi bilo moguće izvesti potpunu ispunu. Može se nanosizi direktno na knauf sistem ili bilo koji drugi završni sloj.

Zatrpavanje zidova ili izolacija iza knaufa.
Za zatrpavanje zidova koristi se thermotec  WD50R i WD100R. Širina šupljine morala bi biti barem 70 mm, kako bi bilo moguće izvesti potpunu ispunu. Kao i u prethodnom slučaju thermotec izolacija može se nanositi direktno iza knauf sistema ili nekog drugog završnog sloja.

Podna izolacija na čvrstim podovima.
Za izoliranje iznad čvrstog poda može se koristiti thermotec WD70N, WD100R ili thermotec WD130R ovisno opterećenjima, debljini estriha i željenoj nosivost konstrukcije. Ako pak se na thermotec postavljaju monolitne ploče ( OSB ) koristi se isključivo thermotec WD130R i WD90N. Thermotec izolacija se ne koristi kao završni sloj već na thermotec dolazi mokar ili suhi estrih ili pak obloge u sistemu suhe gradnje.

Podna izolacija na drvenom stropu.
Za izoliranje iznad drvenog stropa može se koristiti thermotec WD70N ili WD130R ovisno o željenoj nosivost konstrukcije i vrste završnog sloja. 

Zatrpavanje neravnina.
Zatrpavanje bolte, kabelskih kanala, ili raznih neravnina koja će kasnije biti opterećena koristi se thermotec WD70N, WD100R ili thermotec WD130R.

Izolacija ispod podnog grijanja.
Za izolaciju isd podnog grijanja koristi se thermotec WD70N, WD100R kao i thermotec WD130R. Ovisno o željenoj nosivosti konstrukcije. Vrlo važan detalj je da se podloga izravna prije postavljanja cijevi za podno grijanje.

Izolacija ravnog krova.
Za ravne krovove koristi se thermotec WD130R. Zbog svoje čvrstoće pogodan je za direktno postavljanje hidro izolacije na thermotec. Osim toplinskih svojstava krov se dodatno ne opterećuje, a vrijeme sušenja thermotec izolacije u padu iznosi tek 3 do 4 dana.

Zatrpavanje kada.
Kod ispune kade koristi se thermotec WD50R.

Izolacija bazena.
Kod izoliranja i zatrpavanja školjke bazena koristi se thermotec WD130R, WD70N ili thermotec WD90N. Potrebno je obratiti pažnju na tlačna opterećenja i konstrukciju bazena.